Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2010.10.28. 10:41 Felcser

Csütörtöki rejtvény: Hűtlen feleségek

Van egy falu, ahol 100 házaspár lakik. Nagyon vallásos a község, és papnak mindent megtesznek.
A pap egy vasárnap kihirdeti, hogy a faluban vannak olyan feleségek, akik megcsalják a férjüket, és felszólítja a férjeket, hogy ezeket a feleségeket hozzák el a templomba vasárnapig.
hogy meggyónhassák bűneiket. Minden hűtlen feleséget csakis a saját férje viheti el a templomba. Minden férfi tudja a másik feleségéről, hogy az hűtlen-e, de a sajátjáról nem. Nem tudja senkitől megkérdezni, magának kell kitalálnia, hogy mi a helyzet. Csütörtök délben már négy feleség várt gyónásra a templomban, és a pap nagyon elégedett volt, Hogyan jöttek a férjek, hogy kit kell elvinni a templomba?

 

 

Múltheti rejtvény Vándorok vitája megoldása:


Mivel az első 3 állítás közül pontosan 1 lehet csak igaz (és azt csak az igazmondó mondhatta), így aki váltakozva mond igazat, ill. hazugságot, az első állításában hazudott. Ezért a második 3 állítás közül pontosan kettőnek igaznak kell lennie, hiszen csak a lókötő hazudhatott. ő pedig biztosan meg is tette.
Az utolsó két állítás ugyanazt mondja, így egyszerre igazak vagy hazugságok, azaz az előzőek értelmében csak igazak lehetnek, így csak Áron lehet a lókötő. Ezek szerint Áron 2. állításának első része is hazugság, azaz Csaba első állítása igaz, így ő az igazmondó. Ebből már adódik az elszállásolás sorrendje:
1. Csaba
2. Áron
3. Béla

Szólj hozzá!

Címkék: logika


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr792404794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása