Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2012.02.08. 18:00 Felcser

Érdekességek

A vakok írását egy 5 éves francia fiú, Louis Braille fejlesztette ki.  Braille 3 éves korában vakult meg, miközben apja szerszámaival játszott, és az egyik kiszúrta a szemét.

A világtörténelem leghosszabb műsormegszakítását a BBC követte el. Egy Miki egér rajzfilmet szakítottak félbe azzal a hírrel, hogy kitört a második világháború. 6 év múlva aztán akkurátusan folytatták a félbeszakadt rajzfilmet, pontosan attól a ponttól, ahol abbahagyták.

Albert Einstein 6 éves korában kezdett beszélni.

 Ausztriában használtak először levelezőlapokat.

 Az"&" írásjel egy időben az angol ABC része volt.

 Az acélban 15-ször gyorsabban terjed a hang, mint a levegőben.

Az alligátorok nem tudnak hátrafelé mászni.

 Az alma a rózsák családjába tartozik.

Az amerikai filmekben feltűnő telefonszámok mindig 555-el kezdődnek. Ilyen kezdetű telefonszámokat a valóságban nem használnak, így elkerülik a lelkes telefonálók békés polgárokra szabadítását.

Szólj hozzá!

Címkék: érdekesség


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr764075306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása