Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2010.10.06. 10:00 Felcser

Szerdai Érdekesség (2010. 10. 06)

A kínai Tangshant sújtotta a XX. század leghalálosabb földrengése. 1976 július 28-án 242000 ember, a lakosság egynegyede pusztult el. 

Svédországban a legmagasabb az egy főre jutó ketchup fogyasztás.

Léteznek olyan sáskafajok, amelyek kifejlett állapotukban mindössze néhány hetet élnek. Előtte viszont 15 évet töltenek a földben lárvaként.

India egyes részein a folyó medrében vörös iszap található. A környéken élő elefántok így rózsaszínben pompáznak, mivel rendszeresen hemperegnek az iszapban, így védekezve az élősködők ellen.

Európa és a volt Szovjetunió tagállamai termelik a világ burgonyatermésének 75%-át. Egy jobb évben Oroszország egymaga adja a világ burgonyatermésének egyharmadát.

Egy úszülött csecsemő feje teszi ki teljes tömegének egynegyedét.

1901-ben az első fizikai Nobel-díjat Wilhelm Conrad Röntgen kapta, az általa - titokzatosságuk miatt - X sugaraknak nevezett felfedezéséért.

A békák csontjaiban is új gyűrűk keletkeznek minden téli alvás során, hasonlóan a fák évgyűrűihez. A tudósok ez alapján meg tudják határozni az állat életkorát.

Az ókori Görögországban egy nő, ha akár csak egyetlen olimpiai versenyszámot is megnézett, halállal lakolt érte.

A McDonald's évente 2500 tonna szezámmagot használ fel az ételeiben.

Szólj hozzá!

Címkék: érdekesség


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr222348429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása