Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2010.07.22. 10:00 Felcser

Csütörtöki rejtvény /Hogyan győzzük le a sárkányt?/

Van egy vár, amelyet egy sárkány őriz, amely arról híres, hogy minden állításról el tudja dönteni, hogy igaz vagy hamis. Ha igaz az állítás, akkor megégeti az illetőt, ha hamis, akkor megeszi. Arra jár egy vándor, odamegy a sárkányhoz, mond neki valamit, mire a sárkány  beengedi a várba. Mit mondott a vándor? (Állításnak kell lennie.)

 


Múltkori rejtvényünk a Bobély megoldás:

Nyilvánvalóan ellentmondás van a borbély szavaiban. Azt kell csak megnézni, hogy ő maga melyik csoportba tartozik; azok közé, akik nem maguk borotválkoznak, vagy azok közé, akik önmagukat borotválják. Ugyanis ha önmagát megborotválja, akkor egy önmagát  megborotválót borotvál meg, ellentétben azzal, amit mondott; ha pedig nem borotválja meg önmagát, akkor egy olyat nem borotvál meg, aki nem maga borotválkozik, márpedig azt állította, hogy az ilyeneket mind ő borotválja meg.

 

Szólj hozzá!

Címkék: logika


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr632165713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása