Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2010.04.29. 10:00 Felcser

Csütörtöki rejtvény /Zsuzsa kora/

Zsuzsa kora

- Érdekes dolog - meséli Zsuzsa -‚ hogy anyám életkora pontosan a fele az apám és az én életkorom összegének, apám és anyám együtt 100 évesek, és mindkettőjük életkora törzsszám. Vajon hány éves vagyok?

 


 

Múltkori rejtvény, Menekülés a kannibál elől kérdés megoldása:

Legyen R sugarú a tó. Elkezdesz csigavonalban úszni. Mindaddig, míg az R/4 sugarú kört el nem éred. Ezen belül gyorsabb még gyorsabb vagy a kannibálnál kerületi sebességben, mert pont R/4 sugarú körnél lesz négyszer akkora a part kerülete. Így el tudod érni, hogy a kannibál pont a legmesszebb legyen, amikor eléred R/4 kört. Ekkor elindulsz a legközelebbi part irányába. Ez 3/4 R. A kannibálnak van R x [pi] félkörnyi útja. Ezek aranya: [pi]/(3/4)=4,18. tehát több mint négyszer akkora utat kell megtennie, mint neked, így kiérsz, mielőtt odaér.

 

Szólj hozzá!

Címkék: csütörtök logika


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr681952246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása