Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2010.03.18. 08:00 Felcser

Csütörtöki rejtvény /Bölcsek/

Három öreg bölcs alszik egy nagy fa alatt. Egy arra járó csintalan gyerkőc mindhármuk homlokára egy piros kört fest, majd kacagva elszalad. Amikor a bölcsek felébrednek, és meglátják egymást, nevetni kezdenek. Egyszer csak azonban az egyik elhallgat. Miért?


Múltkori rejtvény, A villa titka kérdés megoldása:

A lefolyóban a víz egy meghatározott irányban örvénylik. Az északi féltekén az óramutató járásával egyező, míg a déli féltekén azzal ellenkező irányban. Amikor Lord Wintrop  belenézett a lefolyóba, azonnal feltőnt neki, hogy a víz az ellenkező irányban örvénylik, mint ahogy az otthonában megszokta.
 

Szólj hozzá!

Címkék: csütörtök logika


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr31843235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása