Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2010.01.28. 08:00 Felcser

Csütörtöki rejtvény /Autóverseny/

Carnbridge-ből Northyba két mérföldes szerpentin autóút vezet; az út első mérföldje nehéz hegyi úton a Northy feletti magas hegy tetejére visz, s a második mérföldön ereszkedik alá
Northyba. Egy neves autóversenyző vállalkozott arra, hogy a rendkívül nehéz terep ellenére
30 mf/ó átlagsebességgel jut el Cambridge-ből Northyba. A felfelé vezető úton, mint
ahogy azt a hegy tetején elhelyezkedő megfigyelők konstatálták, csak 15 mf/ó sebességgel tudott haladni, mégis csak alig néhány másodperc késéssel ért Northy városába. Harmadnap temették.
Ugyan miért halt meg?


Múltheti rejtvény: A zöld kereszt megoldás:
Logika Úr érvelése - arra vonatkozóan, hogy a homlokán levő kereszt zöld - a következő volt:  A homlokomon levő kereszt vagy zöld, vagy fehér. Ha fehér kereszt lenne a homlokomon, akkor a másik két jelölt egy fehér és egy zöld keresztet látna. De mivel mindketten intelligensek, s látják, hogy egyikük sem teszi le a kezét, csak a következőt gondolhatják: „Miért emelte fel a másik a kezét? Azért, mert ő látott egy zöld keresztet, s mivel a harmadik homlokra rajzolt kereszt fehér, csak az én homlokomra rajzolt zöld keresztet láthatja, vagyis a homlokomon zöld kereszt van.” S mivel mindketten jó képességűek, ezt a következtetést pillanatok alatt véghez tudták volna vinni, s legalább egyikük letette volna a kezét. De mindkettő meg mindig feltartja a kezét. Ezért a homlokomra rajzolt kereszt nem lehet fehér, így a homlokomon a kereszt zöld.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr691678695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása