Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2009.11.26. 20:25 Felcser

Csütörtöki rejtvény /Egy híján húsz/

Egyik tizenkilenc, másik egy híján húszbAz öreg arab halálán lévén, meghagyta, hogy tizenkilenc szép lovát három fia örökölje. A legidősebb fiú kapja lovainak felét, a középső a negyedét, a legfiatalabb az ötödét, Mikor apjuk meghalt, a három fiú nem tudta a  végrendeletet végrehajtani, hiszen nem vághatták a lovakat több részre. Elhívták tehát a bölcs kádit, aki, hogy a problémát megoldja, magával hozott egy lovat. Így az összesen a húsz ló felét, azaz tízet adott a legidősebb fiúnak, negyedét, azaz ötöt a középsőnek, és ötödét, azaz négyet a legfiatalabbnak. A maradék egyet pedig - a sajátját - hazavitte. Így
tehát minden rendben volt a végrendelet végrehajtása körül. Vagy talán mégsem?

1 komment

Címkék: csütörtök logika


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr321554798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felcser 2009.12.14. 14:11:30

A kádi terve nagyon szellemes, azonban nyilván nem a végrendeletnek megfelelőképpen jár el, ugyanis nem a tizenkilenc ló megfelelő hánydát adja az örökösöknek. Egyébként a probléma forrása a végrendelet, mely rossz. Ugyanis az arab nem osztja szét teljes lóállományát a fiúk között, mert valaminek a fele, negyede és ötöde együtt az egésznek csak 19/20-ad része.
süti beállítások módosítása