Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2009.10.27. 11:53 Felcser

A 10 legjobb állás a világon

1. Sziget-gondnok.
Erről itthon is írtak, amikor meghirdették az állást: A Nagy-korallzátony egyik szigetére kerestek embert, akinek semmi más feladata nincs, mint élvezni a sziget adta lehetőségeket, körbejárni azt, fotózni, videózni és minderről blogolni, fél éven keresztül. Azóta ezt nevezik a világ legjobb állásának, hiszen mi lehet annál jobb, mint egy festői szépségű szigeten éldegélni, élvezni azt és írni róla úgy, hogy még jó sok pénzt is fizetnek érte? A szerencsés végül egy brit férfi lett, Ben Southall. 35000 jelentkezőből választották ki, és 4 napos felvételi procedúrán kellett keresztülmennie, míg végül őt választották.


2. Luxuságy tesztelő
Egy fiatal brit lány szintén álommunkát kapott, és ezt itt most szó szerint is érthetjük. Egy hónapon keresztül tesztelt luxuságyakat, azaz aludt bennük nap mint nap. Segítségével még tökéletesebbé próbálták tenni az alvásélményt, amit ezek az ágyak leendő gazdájuknak (az eredeti megrendelő egy luxushotel volt) okoznak majd.


3. Vízicsúszda tesztelő
Az egyik legnagyobb szálloda és üdülőhely lánc egy alkalmazottjának sokak által irigylésre méltó feladata van: a vízicsúszdákat teszteli, ellenőrzi a magasságot, a sebességet, a víz minőségét, a biztonságot. Mindezt többek között úgy, hogy (legalább) annyiszor csúszik le rajtuk, ahányszor szükségesnek érzi. Munkája során rengeteget utazik, Görögországtól kezdve Floridán át Jamaikáig vagy Ibizáig számtalan helyen megfordul, hogy csússzon néhányat.


4. Hivatásos örömlány tesztelő
Jaime első ránézésre olyannak tűnik, mint egy átlagos ember. Férfimodell és DJ a fő szakmája, de van egy mellékállása, ami elég különleges és amire szerintem minden férfi olvasónk felkapja a fejét: egy chilei bordélyházban afféle HR-es. A lányok, akik VIP escortnak jelentkeznek ide, a felvételi eljárás első részében interjún és fotózáson vesznek részt valamint pszichológiai tesztet töltetnek ki velük. Ezek után a hat legjobb jelöltet ez az úriember “leteszteli”, és beszámol a madamnak a teljesítményükről. “Hibája” a munkakörnek, hogy ez havonta egyetlen napot jelent csak.


5. Hivatásos bortesztelő és blogger.
Ez az állás nem csak azért izgalmas, mert California egyik borászata ingyen szállást, és fantasztikus fizetést kínál valakinek azért, hogy a borászat életéről, a borkészítésről és a borokról blogoljon, twitteljen és facebookozzon, hanem mert a felvételi eljárás is különleges: egy videót kellett készíteni, és abban elmondani, miért is mi lennénk a legideálisabb jelöltek erre a feladatra.


6. Édesség tesztelő
Ha nem is a legjobb, de a legédesebb munka azé a 12 éves fiúé, aki kicsit olyan, mintha a Charlie és a csokigyárból lépett volna ki. Az édességgyár legtitkosabb és legújabb receptjeit teszteli, véleményezve azok ízét és illatát, ezzel segítve a “fejlesztést”. Azt hiszem, sok gyerek álma, hogy hivatalból fogyaszthasson édességet :)


7. Óvszer tesztelő
Nem olyan jól fizető állás, mint a korábbiak, de mindenképp izgalmas. Az egyik legnagyobb óvszergyártó hirdetett kampányt, amiben 200 jelentkezőt vártak, 200 pozitúrára, amiben le kell tesztelni a terméket. Fizetést nem, csak ingyen óvszert (kb 12000 ft értékben) kaptak, amit hazatérve az általuk vállalt pozitúrában kipróbálnak, és a cégnek visszaküldik a véleményüket. Egy szerencsés azért majd örülhet, mert a 200 jelentkező közül egy – ki tudja milyen kritériumok alapján - de bónuszt fog kapni.


8. World of Warcraft tesztelő
Aki szeret játszani, biztosan álmodozott már arról, hogy milyen jó lenne, ha nem neki kéne fizetni érte, hanem esetleg még ő kapna pénzt. Nem csak a WoW-nál, de más hasonló játékoknál is alkalmaznak játéktesztelőket, akiknek az a dolguk, hogy naponta legalább 4-6 órát játszanak, majd elmondják véleményüket, észrevételeiket. Én nem vagyok egy kemény játékos, nehezen tudom elképzelni, hogy ennyit üljek egy játék előtt, de nem egy embert ismerek, akik nap mint nap megteszik ezt, és élvezik is. Nekik való egy ilyen állás :)


9. Múzeumi “élmény igazgató”
A yorki Nemzeti vasútmúzeum igazgatót keresett, mivel a korábbi nyugdíjba vonult. Egy hat éves kölyök is benyújtotta kézzel írt ákombákomos jelentkezését, ami annyira megtetszett a múzeumnak, hogy ha nem is a valódi igazgatói posztra, de egy új, élmény igazgatói posztra felvették. Dolga, hogy segítsen kitalálni, hogyan tehetnék a gyerekek számára a múzeumot még élvezetesebbé.


10. Gmaps biciklis fotós
A keresőóriás világszerte készíti Street View fotóit, hogy a nagyobb városok virtuálisan is bejárhatóak legyenek. Franciaországban azokra a történelmi helyekre, ahova nem lehetett autóval behajtani, két biciklis fotóst alkalmazott. A számítógépet, kilenc kamerát, GPS-t tartó háromkerekű biciklit hajtani biztosan nem volt könnyű, de talán a legszebb és leghíresebb francia területeket járhatták be, mint a Versaillesi kastély, Párizs történelmi részei, a luxemburgi kert és társai.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr411478538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Don Calo' · http://gangstersinc.tripod.com/Vizzini.html 2010.02.02. 10:26:10

MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, TAGS, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, TAGS.
Most olvasgatja be "Csé"... ;-)
az "óvszertesztelőt" má rég fantáziáltam pl. én is, nem új szó ez se. ;-P
a stricik "teszt-munkája" pedig hát...

Don Calo' · http://gangstersinc.tripod.com/Vizzini.html 2010.02.02. 10:29:32

az is "örömlány-tesztelés" - de elég undorító és rabszolgatartós.
süti beállítások módosítása