Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2009.08.17. 16:54 Felcser

Te mennyit tudnál ellopni?(logikai feladvány)

Két huszonöt méter hosszú kötél lóg egy húsz méter magas terem mennyezetéről egymástól tíz méterre. Felvegyverkezve egy késsel mennyi kötelet lehetne ellopni?

 

Kis gondolkozás...

 

Egy kisebbségi aki már beletanult a szakmába így válaszolna:
Mindet el lehet lopni úgy, hogy megfogom az egyik kötél végét és felmászok a másik kötélre. Azt levágom és a másikba kapaszkodva nem zuhanok le. Felmászok a maradék kötélre és annak a tetején 'U' alakban beakasztom a levágott kötelet oda ahol a másik függ. Abba kapaszkodva levágom a másikat. Lemászok amig lehet és rákötöm a levágott kötelet az 'U' alakban felakasztott kötél két végére. Ezzel le lehet ereszkedni a földig. Mivel most "O" alakban vannak összekötve a kötelek, elforgatom addig, mig egy csomó nem lesz lent. Azt kikötöm és az egészet így le tudom húzni.
 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: logika


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr821315685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása