Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2009.06.16. 13:38 Felcser

Maszturbálás és a prosztata egészsége

Ausztrál kutatók szerint a maszturbálás jót is tehet a férfiak egészségének. 2250, 20 és 50 év közötti férfi vizsgálata után arra a megállapításra jutottak, hogy a prosztatarák kialakulásának esélye csökkenthető a gyakori maszturbálással.

A kutatásban résztvevők közül 1000 főnek volt prosztatarákja, míg 1250-nek nem. A felmérés eredménye szerint, a legtöbbet maszturbálók esetében fordult elő a legkevesebb prosztatarákos megbetegedés. Ez azt jelenti, hogy akik heti ötször, vagy annál több alkalommal végeznek önkielégítést, mintegy harmadára csökkenthetik ezzel a betegség kialakulásának esélyét.

Emellett hangsúlyozzák, hogy a túl aktív szexuális élet növeli a nemi úton terjedő betegségek kialakulásának kockázatát, ezáltal a rákos megbetegedést. A maszturbálásnak ezzel szemben nincsenek ilyen jellegű negatív következményei, sőt, a hagyományos aktushoz képest több karcinogéntől (rákkeltő anyag) szabadít meg. Teóriájukat azokkal a megfigyelésekkel támasztják alá, mely szerint a karcinogének a prosztata ejakulációs váladékában raktározódnak. Ez többek között káliumot és citromsavat is tartalmaz, melyek nagy koncentrációban a rákos megbetegedéseknek kedvező környezetet jelentenek.

Ezt a feltételezést követve az ausztrál tudósok úgy vélik, gyakori maszturbációval ezek a karcinogének "kimoshatók" a szervezetből, így csökkentve a prosztatarák kialakulásának esélyét.

Többet megtudhatsz a témáról a www.webbeteg.hu-n ITT

Szólj hozzá! · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr341188747

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Maszturbálunk? 2009.09.14. 15:11:28

"Játszottam" a blog admin felületén és megpróbáltam szavazást beilleszteni. Nem vagyok programozó, nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de azért csak működik. Időközben sikerült megoldanom. (Kösz Ethan!)Hogy miért jó ez? Például, mert van...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása