Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2008.01.29. 14:44 Felcser

Filmek, mint unaloműzők

Az egyik legjobb unaloműző lehet a film, mint nézni és mint olvasni róla egyaránt.
Ha több infót szeretnél kapni a filmekről vagy film kritikákról akkor ajánlom neked a következő oldalt: Filmbuzi-t. Ahol ilyen és ehhez hasonló cikkeket találsz mint ez:


"Most aztán tényleg nem tökölök, a film jó. A végén kezdem? Sebaj. Szóval ahogy néztem, már fejemben megvolt a minimum 8 pontos értékelés, mivel a film első órája egyszerűen kicseszett jó volt, aztán... Na semmi olyat nem fedek fel, ami nem volt atrailerben nyugi. Tehát akkor vegyük az elejétől: kihalt NY, méghozzá az egész film ott játszódik, csomó szabadtéri jelenettel. Egyszerűen jó nézni, komolyan, minden poszt-apok rajongónak kötelező, azt mondom, már csak a látványért is.

I Am Legend - Will Smith a kádban pihen

Egy mutálódó vírus, ami levegőben is terjed, kiírtja az emberiség többségét, a maradékot pedig vámpírszerű, napfényt nem bíró lényekké változtatja. Ellenben a Will Smith által alakított Neville valami miatt immunis rá, plusz még katonai tudós is. Szóval egyedül marad New York-ban, és a mindennapi rutinja mellett, - ami vadászat, meg rádióadás sugárzás, meg ilyenekből áll - keresi a vírus ellenszerét.

És basszus, mint említettem, a film első órája baromi jó. Will Smith magában elviszi a filmet. A Boldogság nyomában meg az Ali után ismét bizonyítja, hogy tud színészkedni. Na jó, nagy szavak, de sikeresen hozza magányos (az ember legjobb barátja csak a társa), őrület közelében levő tudóst, aki tényleg úgy néz ki, mintha egyes-egyedül lenne a földön.

Ami miatt mégsem ez lesz az év mozija, az pedig az utolsó fél óra. Egyszerűen egy törés van ott az I Am Legendben, és ez bizony sajnálatos. Viszont mint mondom (írom), addig kiváló, és utána is 50%-ban jó még, azaz a végeredmény számomra pozitív kicsengésű lett. Viszont ha már a negatívumokról van szó, akkor nem mehetek el a CGI mellett. A kihalt NY a tárgyakkalultrafasza, ezt már mondtam, ellenben a lények, a Dark Seekerek borzasztóak lettek. Szerencsére többnyire csak érezni a jelenlétüket, nem látszanak, de azért néha feltűnnek és az akkor gáz. Na ennyit a negatívumokról.

I Am Legend - Will Smith a parton meditál

Ami viszont még tetszett, így visszatérve a pozitív részekhez, hogy csomó mindent az apróságokból tudhatunk meg. Na jó, talán nem csomó mindent, de pár dologra csak szerteszórt újságok utalnak, meg ilyesmi. Bírom az ilyen részleteket."

Forrás: http://filmbuzi.hu/archives/2007/12/22/legenda-vagyok-i-am-legend/

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr95316373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása