Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2012.02.29. 09:27 Felcser

Érdekességek

A Csendes-óceán keletről nyugatra "folyik". A Fülöp-szigeteknél az óceán szintje 60 centiméterrel magasabb, mint Panama partjainál.

Ronald Reagan, az USA 40-ik elnöke, fiatalkorában 77 embert mentett ki a vízből, amikor egy folyóparti strandon dolgozott úszómesterként Dixonban.

Az F-117 lopakodó vadászbombázó aerodinamikai fejlesztése során felhasználták a poszméhek repülésének vizsgálati eredményeit.

Egy jegesmedve több, mint 80 pingvint képes megenni egy ültő helyében.

1970-ben az USA-ban 2983 férfi élt, aki 14 éves korára megözvegyült. Ugyanekkor viszont csak 289 özvegy vagy elvált nő volt megszámolható.

A világ második legnagyobb példányszámban előforduló állatfaja: a puhatestűek.

Azok az emberek, akik sosem házasodnak meg, 7.5-szer nagyobb eséllyel kerülnek be a kórházak idegosztályára.

Julius caser idejében a világ összlakosságát 150 millió emberre becsülik. Napjainkban a világ lakossága 2 évente 150 millió emberrel növekszik.

Tonga szigetének egyetlen golfpályája csak 15 lyukat tartalmaz és nem jár büntetés, ha egy majom ellopja a labdát.

Annak a cégnek, amelynél annak idején Elvis Presley kamionsofőrként dolgozott, Frank Sinatra volt a tulajdonosa.

Szólj hozzá!

Címkék: érdekesség


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr584224834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása