Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2010.10.27. 12:55 Felcser

Szerdai Érdekesség (2010. 10. 27)

A férfiak 14 százaléka emlékszik vissza úgy, hogy nem élvezte élete első szexuális együttlétét. A nők körében ez az arány 60 százalék.

15 700 003 Ford T-Modell autót gyártottak, valamennyit fekete színben. 

Ahogyan a geológusok a Földet vizsgálják, a szelenológusok a Holdat. 

Időszámításunk előtti harmadik században Eratosztenész precíziós műszerek nélkül megmérte a Föld sugarát. Eredménye a jelenleg is elfogadott értékhez képest egy százalékos pontosságú. 

Henry Cavendish, az 1700-as évek egyik legnagyobb tudósa olyan betegesen szégyenlős volt, hogy sosem beszélt egyszerre több ember előtt. A nőkkel szembeni félénksége miatt a női alkalmazottaival kizárólag írásban kommunikált, ha valamelyikük az útjába került, azonnal elbocsátotta. Külön bejáratot építtetett a házába, ahol úgy tudott távozni, hogy senkivel sem kellett találkoznia. Egyedül, magányosan halt meg. 

Három olyan karakter csoport található egy írógépbillentyűzeten, amelyekben ABC sorrendben helyezkednek el a betűk: f-g-h, j-k-l, és o-p. 

A tevehús tisztátalannak van bélyegezve a Bibliában. 

A nők New Yorkban szabadon mászkálhatnak az utcán fedetlen keblekkel, amennyiben ezt nem üzleti célból teszik. 

Az 1920-as években komolyan elterjedt nézet volt az, hogy a dzsessz zene szexuális diszfunkciót okoz. Egy cég odáig ment, hogy "dzsesszálló" bútort árusított. 

A spenót a mai Irán területén volt őshonos, a világ többi részén nem is ismerték a keresztény kor hajnaláig.

Szólj hozzá!

Címkék: érdekesség


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr452402700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása