Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2010.10.20. 22:39 Felcser

Szerdai Érdekesség (2010. 10. 20)

Három olyan karakter csoport található egy írógépbillentyűzeten, amelyekben ABC sorrendben helyezkednek el a betűk: f-g-h, j-k-l, és o-p.

Henry Cavendish, az 1700-as évek egyik legnagyobb tudósa olyan betegesen szégyenlős volt, hogy sosem beszélt egyszerre több ember előtt. A nőkkel szembeni félénksége miatt a női alkalmazottaival kizárólag írásban kommunikált, ha valamelyikük az útjába került, azonnal elbocsátotta. Külön bejáratot építtetett a házába, ahol úgy tudott távozni, hogy senkivel sem kellett találkoznia. Egyedül, magányosan halt meg.

Egy John Haight nevű illető tartja a fánkevés világrekordját. Kicsit több, mint 6 perc kellett neki 29 fánk befalásához.

A XVIII. századi angol szerencsebarlangokban külön alkalmazott volt, akinek semmi más munkája nem volt, csak a dobókockákat kellett lenyelnie, ha a rendőrség razziázott.

Thomas Alva Edison első jelentősebb találmánya a négyszeres sebességű távíró volt, amely egy időben négy üzenetet tudott küldeni.

Az 1994-es "Féktelenül" (Speed) című filmben 12 buszt használtak fel az elaknásított busz filmezésére. Kettőt felrobbantottak, egy busz fogyott az ugratós jelenetben. Eggyel vették fel a nagysebességű jeleneteket, egy pedig kizárólag csak az alulról filmezett jelenetekhez kellett.

Az Encylopaedia Britannica hagyományosan olyan személyekkel íratja szócikkeit, akik abban a témakörben elismert szaktekintélyek. Így a "bűvészet" témakört Harry Houdini, a "pszichoanalízis" témakört pedig Sigmund Freud írta annak idején.

Minden idők legnagyobb rock koncertjét Rod Stewart tartotta, 1994 Újévkor. Több, mint 3.5 millióan hallgatták. 

A Sargasso-tengernek nincsen partvidéke, mivel az Atlanti óceán közepén helyezkedik el.

New Yorkban tilos a vevő előzetes tájékoztatása nélkül eladni egy szellemlakta házat.

Szólj hozzá!

Címkék: érdekesség


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr732387380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása