Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2010.07.08. 10:00 Felcser

Csütörtöki rejtvény /A borbély/

Egy idegen érkezett a városba, s szóba elegyedik a szálló borbélyával.
- Nagy a konkurencia? - kérdezte.
- Ó, egyáltalában nem - válaszolta a borbély - Rajtam kívül egyáltalán nincs is borbély a városban. Azokat a férfiakat, akik nem maguk borotválkoznak, mind én borotválom. De éppen túlterheltségemre való tekintettel - egyetlen olyan férfit sem borotválok meg. aki önmaga borotválkozik.
Az idegen nevetve nézett rá:
- Az Ön szavaiban ellentmondás rejtőzik - mondta.
A borbély azonban hiába kereste, sehogy sem tudott rájönni, milyen ellenmondás van  szavaiban.
Mi talán kisegíthetnénk?

 


Múlt heti rejtvény, Feherek és feketek kérdés megoldása:

A megoldás azon a tényen alapszik, hogy függetlenül attól, hogy a megkérdezett fehér avagy fekete, mindegyik bennszülött arra a kérdésre, hogy „te fehér vagy, avagy fekete”, csak azt válaszolhatja, hogy „fekete”. Ugyanis ha fekete, akkor megmondja az igazat, s azt válaszolja, hogy „fekete”, s ha fehér, akkor hazudik, s ezért válasza ismét az, hogy „fekete”. Tehát Abl azt mondta. hogy ő „fekete”, vagyis Bislu hazudott fordításakor, Bislu fehér, Cacil pedig igazat mondott, tehát ő fekete.

1 komment

Címkék: csütörtök logika


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr542137827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mdinim 2010.07.20. 17:30:31

A borbély magát borotválja, aki egy olyan ember, aki magát borotválja :)
süti beállítások módosítása