Unaloműzés

Várjuk minden olyan beküldéseiteket a netavision@gmail.com címre, melyek az unalom elleni hasznos elfoglaltságot tud nyújtani, vagy épp kihívás elé állítja az elménket.

Ne maradj le!

2012.03.19. 16:31 Felcser

Rémálom a szállodában

Hét fáradt ember tért be egy vidéki szállodába. Szállást kértek, de kikötötték hogy mindegyiküknek külön szobát adjanak. Vendéglátójuk közölte, hogy csak hat szabad szobája van, de azért reméli, sikerül majd igényüknek megfelelően elhelyezni a kedves vendégeket. Az első vendéget bevezette az első szobába, a másodikat pedig megkérte, hogy várjon ott néhány percig. A harmadik vendéget a második szobába, majd a negyedik vendéget a harmadik szobába, az ötödik vendéget a negyedik szobába és a hatodik vendéget az ötödik szobába vezette. Ezután visszament a hetedik vendégért az első szobába, és átvezette őt a hatodik szobába. Így mindenkit kényelmesen elhelyezett. Vagy mégsem?

 

Megoldás:

A hiba ott van, hogy a második vendéget egyúttal hetediknek is számoltuk, így egyvalaki még mindig szállásra vár.

 

Szólj hozzá!

Címkék: logika


A bejegyzés trackback címe:

https://unalomuzes.blog.hu/api/trackback/id/tr354325209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása